Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - nena2000

Sidor: [1]
1
Övrigt och okänt ursprung / Keramiksamling
« skrivet: tis 19 mar 2013 09:51:14 »
Jag har i min samling dessa sex pjäser bestående av tre vaser i olika modeller, ett litet askfat och två identiska skålar. Någonstans har jag läst att serien heter Florence och är tillverkad av tyska Bay. I botten på samtliga står FOREIGN och ett nummer och foreign var tydligen populärt att skriva på all keramik som gick på export. Men för övrigt hittar jag mycket lite att läsa om denna serie och än mindre hittar man någon pjäs till salu, vare sig på Tradera eller andra auktionssajter, inte heller på loppisar. Någon som kan berätta lite mer om serien?


2
Keramik / Keramikskål
« skrivet: ons 9 mar 2011 11:39:35 »
Hej
Min mor har skänkt mig en keramikskål med lock som hon haft länge i sin ägo men vet ej var den kommer ifrån. Den är typisk 50-tal. båtformad och mönstrad i gult, vitt och svart. I botten står 210 FOREIGN ingraverat och så är det tryckt ett nummer, 55. Mamma har en vas i samma serie och där står det 15 i botten. Vet att jag har sett pjäser i denna serie i typ kuriosabutiker etc för länge sen. Någon tror att serien kommer från Tyskland. Har letat så på nätet men hittar ingenting, varken text eller bild.
Vet någon vad det är för serie, skulle gärna vilja ha fler delar.[

Sidor: [1]