Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Lindholm

Sidor: [1]
1
Smycken / Örhängen av gammalt Gustavsbergsporslin
« skrivet: fre 25 nov 2011 15:56:21 »
Jag minns att jag vid ett tillfälle i Örebro var på en butik som sålde förutom retro-möbler även örhängen (och andra smycken, kanske? minns ej) tillverkade av gammalt Gustavsbergsporslin. Mycket fina! Vill minnas att jag hört någon berätta (i butiken kanske?) att tillverkaren av dessa smycken tyckte att det var tråkigt om gammalt kantstött porslin skulle gå till spillo, och därför kom på denna idé.

Nu undrar jag tre saker:
- Är det någon som vet vem som tillverkar dessa örhängen?
- Var kan man få tag på dem? förutom i den där butiken i Örebro... (Om det går att beställa på nätet så vore det kanon!)
- Vad kan den här butiken i Örebro tänkas heta? Minns att den låg centralt, vid något torg. (En ganska intetsägande beskrivning kan tyckas, men det kanske inte finns såå många antik-/retrobutiker i Örebro...eller?)

2
Om Retroforum / Ladda upp egna bilder
« skrivet: fre 25 nov 2011 13:49:31 »
Hej!

Är ny här och har inte förstått hur man laddar upp bilder från sin egen dator. Eller är det bara möjligt att ladda upp bilder från internet med hjälp av den här img-taggen? Vill hellre använda egna bilder än länka från nätet.

Tack på förhand!
från en newbie

3
Övrigt och okänt ursprung / Rosenthal-vas från 50-talet
« skrivet: fre 25 nov 2011 13:40:00 »
Jag har en sån här vas och en snarlik. Samma mönster och färger, men inte lika smal. Något åt det här hållet till:(Bilden har jag googlat fram. Har egna bilder också på mina vaser, men jag förstår ine hur man laddar upp dem här.)

Jag köpte dem till ett mycket billigt pris på en loppmarknad. Är ingen samlare eller så utan tyckte bara att de var fina. Hittade vid ett senare tillfälle flera vaser av detta snitt på en antikhandel i Berlin som säljer framför allt saker från Östtyskland. Blev lite nyfiken på serien när jag såg dem i den där affären. Är det någon som vet något om den? Antar att vaserna inte är värda något särskilt i pengar, men det bryr jag mig mindre om. Är betydligt mer nyfiken på kuriosa. Och om det finns andra färger i serien med. Vore fint att ha dessa rödbruna vaser tillsammans med någon annan färg!

Sidor: [1]