Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Lindholm

Sidor: [1]
1
Möbler / SV: Alltså, det här med matbord...
« skrivet: tis 20 dec 2011 17:20:41 »
Hej, jag har hållt på med att fixa till möbler ett tag nu och det som jag tycker funkar bäst på teak och jakaranda är att olja med Timberexolja, som innehåller harts och därmed blir hårdare än linolja och terpentin. När oljan torkat lägger man på 2 tunna lager med Osmo hårdvaxolja.
Oljan och vaxet är inte gratis men det funkar jäkligt bra.
Mitt jakarandaskrivbord har hållt i ca 5 år nu och i hörnet där kaffekopp och glas brukar stå är det dags att lägga på lite nytt vax. I övrigt ser det ut som nygjort.
Stringhyllor och fanett-stolsitsar har fått samma behandling och håller väldigt bra.

Har även testat oljeburen lack från Zar med gott resultat.

Ah, så bra att veta! Tusen tack för det användbara tipset. Ska prova!

2
Möbler / SV: Vad är skillnaden på en skänk och ett sideboard?
« skrivet: tis 13 dec 2011 17:51:57 »
I och för sig, men är det inte så att en skänk kan vara ganska hög och är mer bruksformgivet till skillnad från ett sideboard som är oftast lägre och mer "designat".
Men en halvhög möbel från en mindre känd tillverkare kan heta vilket som.

Ja, det känns ju lite typiskt: om någonting är snäppet mer designat (hur nu något kan vara MER designat?) så får det plötsligt ett namn på engelska istället.

4
Möbler / SV: Alltså, det här med matbord...
« skrivet: fre 9 dec 2011 10:54:29 »
Tja, kanske varannan månad eller så.

Ok, tack för svaret! Bra att veta. Låter som ganska ofta i mina öron. Men det kanske är nödvändigt eller i alla fall bra.

5
Möbler / SV: Alltså, det här med matbord...
« skrivet: mån 5 dec 2011 15:53:31 »
Vid behov passar nog bättre! :)
 

Ok. :) Fortfarande nyfiken dock, ungefär hur ofta brukade du olja bordet?

6
Möbler / SV: Alltså, det här med matbord...
« skrivet: fre 2 dec 2011 16:10:59 »
Vi hade tidigare ett matbord med massiv teakskiva som vi oljade med linolja och balsamterpentin då och då med hjälp av en bit trollull.
Detta skyddade skivan ganska bra, men det fick göras regelbundet och till sist tröttnade vi och har nu köpt ett bord med laminatskiva istället.
Om man inte bara vill ha teak finns det en uppsjö med fräcka bord med laminatskiva från 60-70 talet med olika benställningar.

Är det Mogensens shakerbord du menar? Skulle tro att det är massiv skiva och då kan du olja in den.
Snyggt bord förresten!

På tal om att olja teak med linolja: du skriver att man får göra det regelbundet. Hur ofta är "regelbundet"? Jag har en teakhylla som jag oljat in en gång (haft den i två år, alltså ingen regelbunden inoljning). Börjar nog bli dags igen tänker jag. Annan sak med matbord förstås, eftersom det används på ett annat sätt. Intresserad i vilket fall som.

7
Fria diskussioner / SV: Dessa f-b greker!!!!!
« skrivet: tor 1 dec 2011 14:53:50 »
Ja nu har det visat sig att är den folkgrupp som har den största andelen förtidspensionärer. Inte nog med att deras land lever över sina tillgångar de parasiterar även på det svenska välfärdssystemet.

Med tanke på det ansvar våra stackars kämpande direktörer har och hur omgivningen missunnar dessa stackare deras välförtjänta bonus så är det konstigt att den gruppen har det lägsta antalet förtidspensionärer.

Däremot kan man se att personer som arbetar som städerskor toppar den här statistiken. Märkligt, när de inte ens har någon bonus att bekymra sig för. De borde vara kärnfriska då ansvaret för att ett golv är rent på intet sätt kan jämföras med den hårt arbetande direktörens ansvar.

Det är i detta perspektiv vi skall se de korrigeringsåtgärder som vidtagits inom sjukförsäkringssystemet. Att via ekonomiska styrmedel se till att städerskor och andra med lätta arbetsuppgifter inte överutnyttjar systemet. Se bara på direktörerna som trots ett mycket tungt ansvar alltid ligger i botten när det gäller att utnyttja välfärdssystemen.

Sen till tankesmedjan Timbro, en gäng med tänkare som ligger vår Alliansregering nära. Man har kommit på att sänker man lönerna så kommer fler att få arbete. Skulle man sänka lönen till noll så kommer det att skapa en brist på arbetskraft. Ja visst är det smarta personer på Timbro.

Men det är inte slut med det. Man kan inte ha negativa löner men det går att omvandla rutavdraget till ett anställningsbidrag. Det vill säga arbetsgivarna får betalt av staten för att människor skall få jobba. Det tycker inte jag är mer än rätt. Det måste vara ett givande och ett tagande. Arbetsgivarna ger ju jobb då måste dom få något tillbaka, ett anställningsbidrag kan vara det rätta.

Det är ju bara att se på FAS 3, där många arbetsgivare hittar på jobb och får en skälig ersättning för besväret att få arbete utfört. Hela arbetsmarknaden kan ju ställas om till en FAS 3 marknad.  Det är tur att det finns organisationer som Timbro som för samhället framåt. 


Antar att du är sarkastisk?  :P

8
Tapeter / SV: Tapet i 70-tals stuk.
« skrivet: ons 30 nov 2011 16:42:11 »
Företaget Lim & handtryck utanför Göteborg har ett supersnyggt 70-talsmönster: http://www.limohandtryck.se/tapetmakeri/tapetinfo.php?Tapetnummer=R12102# (Finns i andra färger också.)

Annars har de mest äldre tapeter. Jag kollade på deras hemsida  men detta var det enda från 70-talet jag hittade (vet inte om det är "tidigt 70-tal" dock). Men kolla för all del gärna runt lite i vilket fall som: http://www.limohandtryck.se/tapetmakeri/. Jag tycker de har fina grejer. :)

9
Smycken / SV: Örhängen av gammalt Gustavsbergsporslin
« skrivet: ons 30 nov 2011 15:58:39 »
Vågar inte lova till 100%, men jag TROR att det iaf har funnits på:
http://www.emiliadesign.se/index.html

Fina saker i vilket fall som! Får kika förbi den där butiken nästa gång jag är på besök i Malmö. :) Gillar den här särskilt:

10
Möbler / SV: Alltså, det här med matbord...
« skrivet: mån 28 nov 2011 10:58:57 »
Jag har också funderat på det där. Det känns smått hopplöst. Jag har ett vanligt (men väldigt fint, faktiskt) Ikeabord som matbord. Men i vardagsrummet har jag ett finare bord. Dels är det känsligare, dels är jag också mer rädd om det. Har dessutom just nu en som är lite klumpig. Tekannor och sådant dukar jag alltid fram på bricka, och så ser jag till att vara försiktig, att alltid använda faten till kaffekopparna, osv. Ett teakbord skulle jag inte ha som matbord, måste jag tråkigt nog säga.

11
Smycken / SV: Örhängen av gammalt Gustavsbergsporslin
« skrivet: mån 28 nov 2011 10:40:22 »
Citera
Jag misstänker att det fins föer som gör sådana smycken men jag tror att det var Kila Design som började med dem: http://www.kila.nu/start/index.html
Du har säkert helt rätt i att det är flera som tillverkar enligt samma koncept. (Uppenbarligen, eftersom Gila länkar till en annan försäljare.) Men det var nog denna tillverkare jag tänkte på. Ser att de har en återförsäljare i Örebro också (Kavalkad Antikt & Kuriosa), så det var nog den butiken jag besökte. Så roligt att jag lyckades hitta dessa smycken igen med din hjälp, tack!

Dessa stod på Retromässan och sålde i år
http://www.infoom.se/mysite/index.php?sida=37103
Tack för länken!

12
Om Retroforum / SV: Ladda upp egna bilder
« skrivet: mån 28 nov 2011 10:22:18 »
Tack så mycket, nu ser jag bilage-"knappen" (känner mig blind...  :-[). Ska prova att följa dina instruktioner! Tack!

13
Smycken / Örhängen av gammalt Gustavsbergsporslin
« skrivet: fre 25 nov 2011 15:56:21 »
Jag minns att jag vid ett tillfälle i Örebro var på en butik som sålde förutom retro-möbler även örhängen (och andra smycken, kanske? minns ej) tillverkade av gammalt Gustavsbergsporslin. Mycket fina! Vill minnas att jag hört någon berätta (i butiken kanske?) att tillverkaren av dessa smycken tyckte att det var tråkigt om gammalt kantstött porslin skulle gå till spillo, och därför kom på denna idé.

Nu undrar jag tre saker:
- Är det någon som vet vem som tillverkar dessa örhängen?
- Var kan man få tag på dem? förutom i den där butiken i Örebro... (Om det går att beställa på nätet så vore det kanon!)
- Vad kan den här butiken i Örebro tänkas heta? Minns att den låg centralt, vid något torg. (En ganska intetsägande beskrivning kan tyckas, men det kanske inte finns såå många antik-/retrobutiker i Örebro...eller?)

14
Om Retroforum / Ladda upp egna bilder
« skrivet: fre 25 nov 2011 13:49:31 »
Hej!

Är ny här och har inte förstått hur man laddar upp bilder från sin egen dator. Eller är det bara möjligt att ladda upp bilder från internet med hjälp av den här img-taggen? Vill hellre använda egna bilder än länka från nätet.

Tack på förhand!
från en newbie

15
Övrigt och okänt ursprung / Rosenthal-vas från 50-talet
« skrivet: fre 25 nov 2011 13:40:00 »
Jag har en sån här vas och en snarlik. Samma mönster och färger, men inte lika smal. Något åt det här hållet till:(Bilden har jag googlat fram. Har egna bilder också på mina vaser, men jag förstår ine hur man laddar upp dem här.)

Jag köpte dem till ett mycket billigt pris på en loppmarknad. Är ingen samlare eller så utan tyckte bara att de var fina. Hittade vid ett senare tillfälle flera vaser av detta snitt på en antikhandel i Berlin som säljer framför allt saker från Östtyskland. Blev lite nyfiken på serien när jag såg dem i den där affären. Är det någon som vet något om den? Antar att vaserna inte är värda något särskilt i pengar, men det bryr jag mig mindre om. Är betydligt mer nyfiken på kuriosa. Och om det finns andra färger i serien med. Vore fint att ha dessa rödbruna vaser tillsammans med någon annan färg!

Sidor: [1]