Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Tallen

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 24
31
Svenskt porslin / SV: Neptun Gefle
« skrivet: mån 22 nov 2010 15:40:07 »
Jgar har Neptun i den röda färgställningen, men modellen är inte BD utan en vanlig rund, kommer inte ihåg vilken.

De runda djupa tallrikarna är också modell BD. BD är en modellserie som består av runda djupa tallrikar, tre olika storlekar av de "rundkantiga" flata tallrikarna och assietterna, tre olika stora "rundkantiga" avlånga uppläggningsfat, flera olika stora djupa "rundkantiga" skålar, trekantiga "rundkantiga" skålar, tillbringare, såskanna, terrin med lock mm.
Många av dessa fanns bara i vissa dekorer, som t.ex. terrinen och de trekantiga skålarna. De dekorer som jag känner till i detta avseende är "Tellus" och "Pigg".

Utöver de delar som är i BD-modellen finns ju flera andra modeller i dessa serviser. T.ex. finns dessertskålar i modell A samt te- och kaffekoppar i modell AU till Neptun. Tellus och Pigg däremot har koppar i en annan modell, AH.

Vissa serviser som "Dorothy" finns i två varianter, rödgula i modell BD och gröngula i modell KB (runda assietter och mattallrikar), dock inte Neptun vad jag vet.

32
Jag har en rad olika varianter av dessa dekorljusstakar och brukar köpa ljus (sk flower tapers) varje gång jag hittar på loppis, ofta 5-10 kr per förpackning.

Här kommer en bild!

3 st likadana ljusstakar "Tiny taper Holder" eller "Spider" designade av Jens Quistgaard för sitt eget "Dansk design" hittar vi uppe till vänster, under dessa en "Paro" från "Paro design" (ej formgiven av Quistgaard), i mitten en ljustake från "Kronborg design" och slutligen till höger två japanska ljusstakar!

33
Svenskt porslin / SV: Neptun Gefle
« skrivet: ons 17 nov 2010 11:22:11 »
Neptun finns i fler olika färgkombinationer, gul/grå och röd är relativt vanliga, blå/grön är mer ovanlig men man hittar den lite nu och då, sen finns det fler också som jag faktiskt aldrig sett, inte ens på bild,  jag kommer inte ihåg på rak arm nu vilka de är, ska kolla lite i boken senare.

De olika färgkombinationerna tillverkades olika år, från slutet av 50-talet och in på 60-talet. Formgivare till dekoren är Dorothy Clough och modellen är BD av Sven-Erik Skawonius.

34
Böcker / SV: Bok om Stig Lindberg från 1962
« skrivet: fre 12 nov 2010 18:51:18 »
Den där har jag varit sugen på ett tag, den har gått några gånger på Tradera men jag kommer inte ihåg pris...dyker den upp till nåt vettigt pris så ska jag köpa den.
Jag tror på idén att beställa, det funkar bra, har gjort det vid nåt tillfälle när en bok inte fanns på mitt bibliotek...inte helt ovanligt här kan jag säga!

35
Finskt glas / SV: Formgivare till dessa glas märkta Nuutajärvi Notsjö
« skrivet: fre 5 nov 2010 23:55:57 »
5.5 cm höga är de som jag har...

36
Svenskt glas / Serien Isi Gullaskrug
« skrivet: tis 28 sep 2010 18:02:38 »
Har en ny kamera för dagen, som jag inte alls behärskar (den heller), så jag prövar mig fram, och börjar med glasen. De är 9 cm höga och 7,5 cm i diameter upptill.

Aha, de här var fina, de vill jag gärna ha om vi kan komma överens! Det måste vara antingen whiskyglas eller de som kallas OF eller DOF!

Jag skickar ett privat meddelande!

37
Svenskt glas / Serien Isi Gullaskrug
« skrivet: tis 28 sep 2010 17:59:25 »
Ishinken är 12 cm hög och har metallsilen i botten i behål.
Shakern har en dålig (sämre) bild... den är 28 cm hög och är det enda av föremålen spm är lätt skadad, dvs proppen har några pyttenagg i innerkanten

Bild 1: den lilla ishinken, har minst 2 kompletta, så den skippar vi
Bild 2: typiskt att just shakern skulle vara skadad, så är även min propp...inte intressant då...

38
Svenskt glas / Serien Isi Gullaskrug
« skrivet: tis 28 sep 2010 17:56:23 »
Denna kallade jag kanna, höjd 16 cm.
Följande bild är på karaffen, 13 cm hög.

Bild 1 : Mixer, om den är fin utan mycket slitage är den vara intressant!
Bild 2 :Plunta utan korken med metallring, tillhör snaps-kitet  ;D, Denna har jag en fin komplett av så den skippar vi...

39
Svenskt glas / Serien Isi Gullaskrug
« skrivet: tis 28 sep 2010 13:34:32 »
Hej Tallen!
Jag har tre whisky/tumblerglas, Isi, (samt en karaff, en vas, en kanna, en shaker, och kanske något mer, jag måste kolla. Är du intresserad?

Maybe, maybe  :) Du kanske skulle kunna fota grejerna och skicka bilder så att jag kan se vad det är...jag har ganska många delar, min shaker har dock nagg, bägaren med pip (mixern) är repig, så de kan vara intressanta, likaså glasen. Du skriver en karaff och en kanna, men mig veterligen så finns det bara en mixer, det är bla. därför jag skulle vilja se bilder. Vasen kan också vara intressant om det är en storlek och färg som jag inte har.

Glasen finns ju i väldigt många storlekar verkar det som, jag köpte 4 st låga tumblers, trodde det var samma storlek som de i samma modell som jag hade innan, men dessa var större! Jag tror dessutom att det ska finnas ännu större i samma låga modell. Jag har även koniska som Adas cocktailglas och snapsglas som är lika höga som cocktail-glasen men jättesmala. I övrigt vet jag att det ska finnas highball-glas (grogglas), kanske tom i flera storlekar. Cocktail-satsen ska innhålla: Shaker, mixer, ishink, cocktailglas med bricka och jordnötsskål.

Följande glas ska finnas enligt utsago:

Snaps (4 cl & 6 cl)
Cocktail
Whisky (6 cl & 10 cl)
Selter
"OF" (Old Fashion)
"DOF" (Double Old Fashion)
Grogg/Highball (25 cl & 40 cl)

Till glasen finns även sk coasters, dvs glasunderlägg.

40
Loppisar / SV: Referat loppisrunda i Vänersborg
« skrivet: mån 27 sep 2010 16:21:41 »
Kikarbara tvingade på mej en loppisrunda i vänersborg idag, och jag  var inte ledsen för det. Det var också en sammanstrålning med kvinnan bakom bloggen retro-tokig....

...3 st Oiva Toikkas Fauna-glas, 2 st blå Kaj Franck, 3 st Isi Gullaskruf.

Fina fynd, flera favoriter där måste jag säga...när vi var ner i somras hälsade vi på Retro-tokig med familj och jag såg då större glas i Kaj Francks serie, men Myrorna i Trollis ville inte sälja dem eftersom de stod i skylten... de hade glömt att prismärka dem med, annars hade jag nog kunnat övertala den som stod i kassan :) Tyvärr blev det inget där...vilket var synd!

Samlar du själv på ISI-glasen? Annars är jag sugen på att köpa dem om du vill sälja? Jag har några men skulle vilja ha fler... ;D

41
Svenskt porslin / SV: Sälja porslin i styck eller i servis?
« skrivet: tis 7 sep 2010 22:00:54 »
En fördel till med Schenker (och DHL) utöver spårbarheten är att försändelsen är försäkrad som Postens paket, förutsatt att man packar normalt, dvs helst med bubbelplast och tidningspapper eller liknande. Detta innebär att man alltid får ersättning om något går sönder eller kommer bort. För övrigt håller jag med Wanja om Postens hantering...jag har slutat använda dem sen flera år tillbaka.

42
Plast / SV: Plastbricka Kvartett (Stig Lindberg)
« skrivet: mån 16 aug 2010 22:36:47 »
blågrön åtminstone, en sån hade jag tidigare...

43
Den i mitten i blått och den längst till höger på översta raden är jag nästan säker på att det är Ã…seda. Jag har fler såna i olika färger och storlekar.

44
Svenskt porslin / SV: Gustavsberg - Colorado
« skrivet: ons 21 jul 2010 22:53:22 »
Det är den högra gula som jag menar. Ingen som vet?

Jag löst denna gåta i alla fall! Kryddsatsen heter Rondell och är formgiven av Britt-Louise Sundell. den utgick 1961 ur sortimentet. Ber om ursäkt för bildkvaliteten, fixar en bättre vid ett senare tillfälle!

45
Svenskt porslin / SV: Gustavsberg - Colorado
« skrivet: sön 18 jul 2010 08:49:24 »
Den lilla (17,5 cm) vita fick jag från Tallen när jag besökte honom häromdan. Den storleken finns inte med i förteckningen från -62 som finns här på bild, men den vita färgen finns inte med där heller så det är en lite äldre storlek som tydligen försvann innan förteckningen gjordes. Riktigt kul att kunna komplettera med den.

Snyggt!
Jag har nu även kollat den svarta bringaren som jag misstänkte kunde vara Colorado, så var inte fallet tyvärr, det var en utländsk liknande variant...

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 24