Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ficklampan

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 9
31
Retro musik / Slim Cessna's Auto Club
« skrivet: lör 29 maj 2010 07:29:19 »
Hej SlimsPunktSe!

Nu har jag lyssnat på några av Slim Cessna's Auto Clubs låtar på youtube. Jag tycker de spelar lite i samma "stökiga" stil som the Who :-[. Musiken de spelar är lite för "otillgänglig" för mig, uppväxt på klassisk musik och symfonisk rock à la Deep Purple/Rainbow som jag är ::).

32
Fordon / SV: Vackra gammla lastbilar
« skrivet: lör 29 maj 2010 07:11:56 »
Hej guygil!

"I folkmun" kallas sådana där bussar just för "skvadern" genom att de är olika utformade fram och bak. Men "lastbuss" tycker jag är en mera passande benämning, inte minst genom min autism som jag skrev om i mitt svar till SlimsPunktSe ovan (en person med autism kan ha ett väldigt "rakt" sätt att benämna olika företeelser).

33
Fordon / SV: Vackra gammla lastbilar
« skrivet: lör 29 maj 2010 07:07:12 »
Hej SlimsPunktSe!

Nej... pilot är jag inte... jag skulle gärna vilja skaffa flygcertifikat (brorsan driver flygskola, i Skåne...;)) men det kostar massor massor av pengar, och på grund av förtidspension genom att jag har Aspergers syndrom med inslag av DAMP så ryms inte den kostnaden i budgeten. Så istället passar jag på att njuta av flygandet på flygdagar någon gång om året, och byggande av plastmodellflygplan emellanåt. När jag inte försjunker i läsning av någon av mina många flygböcker, eller nostalgitittar på flygprogram på VHS/DVD ;D.

En anfader till mig var förresten med och satte upp "Flygvapnets vagga" på F3/Malmen utanför Linköping 1926 :). http://sv.wikipedia.org/wiki/F_3_Malmsl%C3%A4tt

34
Fordon / SV: Vackra gammla lastbilar
« skrivet: fre 28 maj 2010 22:04:22 »
Hej!

Ja precis det var det!

Slim Cessna's Auto Club har jag inte hört... bäst jag kollar om de finns på Youtube ;).

Cessna vet jag däremot vad det är, svårt flygintresserad sedan åtta år som jag är.

Ja barn är kluriga på att hitta på nya ord. Ibland undrar jag om det inte var ett barn som hittade på namnet på det här djuret "skvadern":Och på tal om "olika fram och bak"... vad kallar man egentligen ett sådant här fordon? Lastbuss? ;)Och så mina Cessna-favoritflygplan:

A-37 Dragonfly


172 Skyhawk


O-1 Bird Dog35
Fordon / SV: Vackra gammla lastbilar
« skrivet: tor 27 maj 2010 23:35:03 »
Hej SlimsPunktSe! (Får man förresten fråga var du hittade ditt användarnamn?)

Varsågod så mycket!

Ja, det läste jag i en artikel om nya ord som barnen på någon förskola "hittat på" ;D.

37
Fria diskussioner / SV: Blod, ost och brudlopp...
« skrivet: ons 26 maj 2010 17:54:27 »
Inte klär jag mig på något speciellt sätt bara för att några jag inte ens känner gifter sig... jag tycker det till och med är väldigt löjligt att det skrivs så mycket dravel om det där bröllopet och allt annat dravel som skrivs om kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine, prins... vad heter han nu igen... Carl Philip är det visst... >:(

38
Fria diskussioner / SV: Retromat: Den bruna maten
« skrivet: ons 26 maj 2010 17:47:26 »
Njae... vanligtvis kan jag skratta åt det mesta, men nu... åt sådana där bilder... nä... jag känner bara äckel. :-\

39
Fria diskussioner / SV: Retromat: Den bruna maten
« skrivet: tis 25 maj 2010 22:10:40 »
urk... jag spyr nästan...

40
Retro musik / SV: Till minne av Anna-Lena Löfgren.
« skrivet: sön 23 maj 2010 23:15:16 »
Jag känner en sorts "sorg" inuti nu sedan en vän till mig berättade att Anna-Lena Löfgren dog i förrgår... vilken sångröst hon hade... vilka låtar... dessa är mina favoritlåtar med Anna-Lena...

Lyckliga gatan - Anna-Lena Löfgren

Anna-Lena Löfgren - Regniga natt.wmv

Anna- lena Löfgren - Klockan i dalen 62

41
Möbler / SV: Blanda träslag?
« skrivet: fre 21 maj 2010 06:27:36 »
Varför inte?
Det är trots allt man själv som skall trivas, en skön men ful möbel hade jag aldrig bytt ut med nått som ser mer rätt ut men inte alls går att sitta i... man lever ju i ett hem, inte ett skyltfönster  :D

:D

42
Ljud & bild / SV: Mitt (mina) senaste fynd :-D
« skrivet: lör 15 maj 2010 01:48:41 »
Hej JJ!

Jag borde nog ha berättat att anläggningen på bilden inte alls är min :-[; jag hittade den bilden när jag letade på google efter en illustration.

Jag har en del andra "fullstora" stereoprylar i ett rack här i kontoret, både från Technics, Fisher, Harman/Kardon och JBL och några andra märken. Grejor som för övrigt räcker till tre kompletta stereoanläggningar (men då behöver jag två par högtalare till. Och det blir bra trångt i trean jag och hustrun bor i ;). Hon har förresten en Kenwoodkomponentanläggning som står uppkopplad i vardagsrummet).

Baselementen till mina JBL L50 har nyligen varit och fått ny upphängning till konerna, men eftersom mellanregisterelementen inte fungerar så ska jag tillverka ett par adaptrar så att jag kan montera ett par andra mellanregisterelement jag fått av den personen som fixade baselementen. Sedan blir det välljud här i kontorsrummet ;D.

43
Ljud & bild / Mitt (mina) senaste fynd :-D
« skrivet: fre 14 maj 2010 23:33:37 »
Häromveckan var jag in och tittade runt i en secondhandbutik i samband med att jag for till Östergötland för att fira mina grabbar på deras födelsedag.

Där hittade jag en Technics kassettbandspelare M215 (har metallbandläge)

Längst in på en hylla hittade jag så en sådan här liten radiodel ST-X 933 L som tycks höra till en sådan där anläggning som man kan styra med en enda fjärrkontrolldosa. Den radiodelen har ett par kraftiga repor på höljet, plus att fjärrkontrolldosan saknas, så jag lyckades pruta ner priset på radiodelen till 0(!) kronor ::).Om någon "råkar" ha en "original" passande fjärrkontrolldosa som inte används så är jag intresserad av att köpa den.

Anläggningen som helhet ser ut så här:


44
Leksaker / SV: Lyckotroll
« skrivet: mån 10 maj 2010 18:13:53 »
Hej kikarbara!

Bara sådana där "riktiga" DAM-troll.

Tomte-trollet (min favorit!):


De andra av våra troll finns inte på bild på www.trollcollector.se. Kanske på tillverkarens egen hemsida?

45
Leksaker / Lyckotroll
« skrivet: sön 9 maj 2010 22:02:09 »
Finns det verkligen ingen tråd här, om de klassiska söta "Lyckotrollen"? Jag sökte, men hittade inget. Så då startar jag en ::).

Här http://www.samla-lek.se/GBSåL,%20Lyckotroll.htm hittade jag en hemsida med "nya" modeller av Lyckotroll. Elefant, grisar, björn, sköldpadda, säl, viking... de gammla klassiska trollen kanske inte tillverkas mera ??? :-\?

Jag och hustrun har några stycken Lyckotroll i "vitrinhyllan". Sötast av de tycker jag det är som är klädd i tomtekläder.

ada lagat länken

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 9