Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - convallaria

Sidor: 1 ... 43 44 [45]
661
Fria diskussioner / SV: Diskussion: prissättning mm loppis
« skrivet: tis 18 sep 2007 13:30:22 »
Nä, det är verkligen jättesynd att Navet schangserat. I somras var vi där med helt schyssta teakmöbler med rolig design, om också kopior, från början av 1960-talet: bord, stolar, byrå, skrivbord, som vi ville skänka. De bevärdigade inte sakerna med en blick. Sa bara nej.
Och varför kan de inte ha kortmaskin? De måste ha en jätteomsättning - men då hamnar väl försäljningen i nåt register.... Nä, nu var jag elak: de sysslar ju med välgörenhet och är skattebefriade.
Jag åker dit regelbundet sen några år tillbaka. Fast det blir mer och mer sällan. Flera av sakerna står kvar sen ett par år - alldeles för högt prissatta. Vad har de för "konsult"?
Jag älskar bestick och förr kunde man köpa till rimliga priser. Nu tar de 40:-/delen för Thebe. Jag tar 30:- i min butik....

662
Antikbodar m fl / SV: Affärer som säljer retromöbler av hög kvalitet
« skrivet: tis 18 sep 2007 13:16:55 »
I Uppsala finns Presenta på Väderkvarnsgatan. De har mest keramik (specialiserar sig på Upsala Ekeby), men då och då designmöbler och enklare möbler från främst 1950-60-tal.

663
Keramik / SV: Lutande Alingsås keramik vas
« skrivet: mån 17 sep 2007 09:19:18 »
Haha, det var det värsta jag sett, tror jag. Den ser ut som en punkterad blåsfisk. Måste vara unik. Ful eller snygg?

664
Fria diskussioner / SV: Diskussion: prissättning mm loppis
« skrivet: mån 17 sep 2007 09:13:06 »
Nej, inte får man precis nåt till skänks, som antikhandlare. Och det är så det ska vara, men därför kan man bli irriterad när priser på välgörenhetsloppisar sätts över dem i antikhandeln. Antikhandlare köper på auktioner, av privatpersoner, på loppisar och av varandra. Föremålen vandrar ofta i många led innan det når sin slutliga ägare.
Missbedömningar kan alla göra och botemedlet är kunskap. Ibland blir lektionerna dyra, men så är det ju med utbildning.
När loppisar tar för mycket betalt beror det oftast på okunskap. Man kanske har ett hum om att nåt kan vara värdefullt, men inte tillräcklig kunskpa för att avgöra hur värdefullt eller kunskap om att defekter sänker priset på varan ofta till en bråkdel av värdet på ett likadant föremål i perfekt skick.
Hur som helst delar vi nog känslan för formen och tingen och lyckan över att finna nåt som går rakt in i hjärtat!

665
Fria diskussioner / SV: Diskussion: prissättning mm loppis
« skrivet: lör 15 sep 2007 20:57:22 »
Ok, jag tror jag förstår. Tack för att du tog dig tid att svara. Jag vet ju själv vad jag föredrar att gå in i för slags butik. Såna med hyllorna fulla rakt upp och ner, utan urskiljning är inte särskilt kul. På något vis signalerar de att det ska vara billigt, eftersom de inte lagt ner så mycket möda på miljön. Då blir man lite småsur när det ändå är "dyrt". Jag tänker t ex på en iof sig ganska trevlig butik i Sköllersta i Närke. Mycket fint, men mycket loppis också, och svårt att känna sig riktigt nöjd efter besöket.
En annan sak som irriterar mig, men det är kanske för att jag är handlare? är alla välgörenhetsloppisar, t ex Navet i Hällabrottet, Närke, men även Myrorna, Emmaus och Stadsmissionen, som får sakerna till skänks men som emellanåt tar hutlösa priser - skyhöga över dem jag tar i min antikaffär, där jag har ett inköpspris samt måste betala skatt och moms (och helst skulle vilja kunna ta ut lön också...).

666
Fria diskussioner / SV: Loppis försäljare - LÄS DETTA!!!
« skrivet: lör 15 sep 2007 20:46:40 »
Men, jag kan inte bara tro det, att nån betalar för nåt naggat!? Har jag själv köpt nåt naggat? Iochför sig - ja! Men ni skulle bara se inredningen hemma hos en antikhandlare: fullt med sekunda saker som inte går att sälja, men som är så vackra att man inte nänns kasta... Tex en tekanna, full med bortslagna skärvor, men med en så underbar glasyr, att man bara måste plantera en ampellilja i den och ställa den på nåt annat spräckt föremål i fönstret.

667
Fria diskussioner / SV: Loppis försäljare - LÄS DETTA!!!
« skrivet: lör 15 sep 2007 17:39:35 »
Är det verkligen någon som betalar några stora summor eller ens något för skadat gods (om det inte är 1700-tal då)? Jag njuter av att tjonga en spräckt kopp i papperskorgen (fast jag har ju läst på en annan tråd att man ska spara fina skärvor förstås...) så det blir en riktig smäll - sen kan jag vara glad och rar mot alla kunder som vill tala om för mig hur rika de är eftersom de har "precis likadana grejor" hemma i skåpen som jag har i affären...

668
Fria diskussioner / Diskussion: prissättning mm loppis
« skrivet: lör 15 sep 2007 17:14:52 »
Hej Qruella!

Du skrev att de flesta antikbodar är trista och oinspirerande. Har antikhandel själv med både 1700-tal och 1960-tal och skulle gärna vilja ta del av funderingar över vad som upplevs som kul, spännande och inspirerande - och motsatsen. Man försöker ju alltid förbättra sig....

Sidor: 1 ... 43 44 [45]