Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - nilit55

Sidor: 1 ... 6 7 [8]
106
Möbler / SV: Mörkare bord med annorlunda svarta ben....
« skrivet: tis 12 maj 2009 12:59:58 »
Bra att man kan byta till stadigare möbler. Somliga av oss har ingen ursäkt för att tippa bord och bänkar :), så viss design är inte så lyckad ändå.

Jag tippar inte bordet (inte än...) men skivan gungar när jag försöker stödja mig på kanten av den, så jag vågar inte riktigt lita på att det håller ihop. Jag har inget övermått av tillit, för drösar jag i backen blir jag nog kvar där.  ;)

107
Möbler / SV: Min garnbytta - vad är det?
« skrivet: tis 12 maj 2009 12:52:59 »
Lite funderingar: Jag kom på att granntanten i min hemby hade en likadan, fast blå. Alltså hade ungefär 50% av tanterna i byn en sådan.  ;) Eftersom årtalet och mammas namn står på våran (Stina 1956) misstänker jag att någon åkte omkring i byarna och sålde dem och målade dit namnet. Vi hade väl knappt fått väg då, men en och annan "nasare" for säkert omkring. Eller beställde man den från Ã…hlén & Holms katalog? Jag har ett par gamla kataloger som jag ej kollat på ett tag.

Och kikarbara, har du hittat din tunna? Skulle vara intressant att få ett tips på vad jag kan begära för den. Inget märkvärdigt material, men kul modell.

108
Möbler / SV: Mörkare bord med annorlunda svarta ben....
« skrivet: sön 10 maj 2009 22:55:28 »
Fina bord är det, men det är inte för att det finns en förlängningsfunktion på bordet som benen ser så påsatta efteråt ut?

Kanske det. Iläggsskivan följde inte med mitt bord, så jag har ej tänkt så mycket på det. En anledning till att mitt ska säljas är i alla fall att det är rätt vingligt. Jag är handikappad och måste stödja mig här och där, på möbler och väggar. ;-)

109
Möbler / SV: Mörkare bord med annorlunda svarta ben....
« skrivet: sön 10 maj 2009 19:45:57 »
Det här var lite kul, nästan kusligt. Jag fick lite déjà vue-känslor! Precis när jag fixat till en bild för att sätta in någonstans och sälja mitt köksbord, råkade jag klicka här. Och ser benen... Och på bordet en älskad kruka jag nyss slagit sönder.

Bordet köpte jag för några år sedan på en "begagnatmarknad". Jag var ute efter bord med mjuka hörn, pga Feng "Shui-regler" (en av få jag fastnat riktigt för - inga vassa hörn) Jag föll direkt för detta trots att det är lite lågt och opraktiskt på fler sätt. Och ser ni, benen är ditsatta efteråt! Och jag vet inget om dem...


110
Möbler / SV: Min garnbytta - vad är det?
« skrivet: lör 9 maj 2009 15:56:28 »
Kul med svar och välkomnande!

Jag glömde skriva att den går sitta på. Det är ingen dum funktion! Sen går det förstås gömma vad man vill under locket. Insatsen är grund ja, men sen är det bara att stuva fritt under den. Jag söker bl a för att jag tänker sälja den på grund av platsbrist. Inget märkvärdigt material men skulle gå måla om till något fint och användbart.

111
Möbler / Min garnbytta - vad är det?
« skrivet: lör 9 maj 2009 12:24:13 »
nilit55 (som kanske ska fixa sig ett bättre namn) här. Har smugit här och läst ett tag och tycker det är jättetrevligt och intressant.

Nu min första fråga, som jag funderat länge på, eftersom jag ville sätta en vettig titel. Men det går ju inte, när jag inte vet vad det här kallas. Min mor fick den på något sätt 1956, för det står på locket. Hon - och sedan jag - har haft garn och sånt i den. Så tills vidare heter den garnbyttan.

Har ni sett någon sådan förut? Vad kallas den?

Och ursäkta om jag tabbar mig såhär i början... (Jag är inte frisk heller, inte ens hjärnan är helt ok)   ;)

Sidor: 1 ... 6 7 [8]