Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - nilit55

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 8
16
Tapeter / SV: Någon som känner igen denna tapet?
« skrivet: lör 5 jun 2010 23:07:23 »
Så otroligt spännande att hitta en så läcker tapet! Om inget mer går rädda, sätt ram runt en fin bit av den där den sitter, kanske?

17
Säljes / SV: Retroauktioner på Tradera
« skrivet: sön 23 maj 2010 18:58:37 »
Nån Kalle Ankasamlare borde väl dyka upp snart!  :)

18
Säljes / SV: Retroauktioner på Tradera
« skrivet: sön 23 maj 2010 18:56:32 »
Jag följde sidan ett tag och såg hur tygpriserna gick uppåt, men sen tappade jag bort den ett tag. Det är spännande att se tycker jag, jag minns några andra prylar som stack iväg rätt snabbt också. Skulle vara himla kul att kunna sälja på detta sätt. Köpa,hm? Nja, jo, men jag har inte plats. Men visst vore det kul med nya gamla prylar.  :D

19
Möbler / SV: Mosaikbord
« skrivet: sön 16 maj 2010 00:39:06 »
Jag vet inte alls svaren på din frågor men eftersom jag älskar mosaik och är nattpigg sökte jag på google och fann t ex hur man kan göra bord:

http://www.viivilla.se/tradgard/charmigt-mosaikbord.aspx

http://balkongladan.blogspot.com/2009/03/mosaikbord.html

http://www.styleroom.se/album/11882

Sen såg jag även proffsigt gjorda bord, t ex Marockanska. Och vet att det finns fina bord med motiv av t ex Stig Lindberg. Och när jag sökte efter det hamnade jag hemma hos JJ: http://femtiotalsjakten.blogg.se/category/hemma-hos.html
JJ finns här på forumet kan jag berätta för dig som är ny! :) (Ett litet mosaikbord syns en bit ner) 

Jag tycker att ditt bord mycket väl kan vara hemmagjort, även om jag tycker det ser snyggt ut. Eller vadå, det verkar ju gå göra hur snygga bord som helst! (Jag kan inte men skulle vilja göra något i mosaik.) Hur proffsiga bord till försäljning görs vet jag inte. Är det alls ett jobb som går förenkla?

20
Textilier / SV: Kavajer
« skrivet: fre 14 maj 2010 19:37:37 »
Svårt att avgöra om modellen är samma. Jag har funderat på om de två utom den hundtandsmönstrade kan vara 60-tal - kanske den också förresten men nog några år senare.

Jag tycker inte min idé att jämföra med mina 60-talskort (som fanns scannade) verkar helt fel. Ã… andra sidan har jag ingen större aning om hur kavajmodet sett ut annars.

21
Textilier / SV: Kavajer
« skrivet: tor 13 maj 2010 23:14:22 »
Kanske en ledtråd. Detta är knäppt ungefär 1966, fast jag vet ju inte hur ofta han (min svåger) köpte kavajer. Jag till höger, har inget med saken att göra.  ;)

22
Säljes / SV: Retroauktioner på Tradera
« skrivet: tor 13 maj 2010 11:59:03 »
Kul med tyger! Särskilt dessa gillar jag "Retro längder grå vit röd grön 190x57 cm 3st +2 kuddöverdrag" men behöver inte. Har flera fina själv som jag måste bli av med. Blir intressant att se vad man kan få för gardiner/tyger.

23
Fria diskussioner / SV: En något märklig dryck
« skrivet: sön 25 apr 2010 15:12:57 »
Jag ser en sockrad, sockerfri dryck!   :o

24
Leksaker / SV: Behöver en krambäver.
« skrivet: sön 18 apr 2010 10:14:31 »
Jag har eller hade en hel hög såna här virkbeskrivningar som jag troligen klippt ur Ã…ret Runt som vi hade hemma. Minns ej att jag sett bävern, som ser ut att kunna höra till samma "familj", men en giraff har jag låtit en syster fixa till mig. Eller hm, den är stickad. Jag har i alla fall följt en virkbeskrivning till punkt och pricka och till och med handlat spets, sidenband m m. Måste ha varit en hel del jobb, ja, och jag är förvånad och stolt över min energi! Men jag vet det från andra sammanhang också att ju stolligare idén är, desto mer energi får jag!  ;D

25
Leksaker / SV: Behöver en krambäver.
« skrivet: lör 17 apr 2010 15:58:32 »
Måste bara berätta, fast det ej handlar om en bäver. Men det handlar om virkning! En gång i tiden virkade jag denna rosa elefant till min gamla syster som fyllde jämt; 50 tror jag det var. Idag kan jag inte förstå hur det gick till men är det nödvändigt så fixar jag saker! Fixade är bäst att tillägga, ty händerna är inte (heller) vad de en gång var.

Jo, den ska fotas bättre och in bland elefanterna sen, ihop med de andra jag har.  :D

26
Länkar / SV: Retro reportge
« skrivet: lör 10 apr 2010 12:30:21 »
Håller nog med dig Nilit55, golvet var kanske inte så lyckat, men huvudsaken är att de gillar det!

Golvet är snyggt men jag tyckte inte det blev bra till tapeten. Jag är definitivt ingen inredningsspecialist (tur ni inte kan se hur det ser ut här...) men jag tycker tapeten skulle få tala där och golvet vara tyst! om ni förstår.  ;)

27
Länkar / SV: Retro reportge
« skrivet: fre 9 apr 2010 22:17:03 »
Roligt att se! Jag gillar verkligen tapeterna i arbetsrummet, men valet av golv till, var det verkligen bra? 

28
Den orangefärgade krukan känner vi igen sedan barndomen... men ICKE jag vill ha det åter  :D

Lugn du, det kommer nog för dig en dag också, nostalgiska nojor...  ;D

Själv behöver jag visst alltid tillskott av orange. Något som fattas inom mig kanske...  :-\

29
Eftersom det här började med 70-talsskräcken passar jag på att visa mitt fina köksfönster. 70-tal var delvis skräck för mig med länge, men mest för att det var ett jobbigt årtionde för mig. Orange har jag alltid gillat. Bollfransar har jag också alltid tyckt om. Så när en av mina systrar inventerade sitt förråd och fann lite 70-talsprylar var jag på hugget. Och mönstren är ju tillbaka, paisley och annat glatt. Det gillar jag också igen, fast det kändes lite trögt ett tag. Gardinen är helt enkelt ljuvlig! Tycker jag nu! ;D 

30
Textilier / SV: Trasmattor Vävda? Men hur i allsin dar?
« skrivet: fre 2 apr 2010 22:02:30 »
Jag fattar knappt hur det går väva normala mattor - beundrar mycket dem som väver - men detta gör mig verkligen snurrig! Och ännu mer fylld av beundran. Så snyggt!  :)

Sidor: 1 [2] 3 4 ... 8