Författare Ämne: Väl använda pengar!!  (läst 2172 gånger)

Reggis

  • Hjältemedlem
  • *****
  • Antal inlägg: 1 940
  • Av två onda ting gör jag det jag inte gjort förut.
    • Visa profil
Väl använda pengar!!
« skrivet: mån 29 aug 2011 23:09:18 »
 
Terroristbekämpningen i Sverige kostar en kvarts milliard om året. På åtta år har man gripit 2 (två) personer som blivit dömda. Det vill säga man har lagt ner en milliard per gripen. Vad dessa två dömts för är hemligt. Det är inte otänkbart att det är de två etiopier som överlämnades till CIA som är de gripna. Fast det vet vi inte då det är hemligt.

För att nå detta strålande resultat så har man bidrivit telefonavlyssning. Hur många som avlyssnats är emellertid hemligt. För en halv milliard borde det vara ca 300-400 personer som arbetar med det här. Vi har alltså några hundra SÄPO-anställda som sitter och avlyssnar telefoner och har gjort det i åtta år med det lysande resultatet att 2 personer på USA:s initiativ har gripits och utvisats till Etiopien.

En av SÄPO:s mer lyckade insatser var Göteborgsinsatsen. Där stormade man in hos vanliga familjer därför att en person hade sagt att han hade sån huvudvärk att det kändes som huvudet skulle explodera. Här var SÄPO en självmordsbombare på spåren. En person som via huvudvärk kunde ha utgjort ett hot mot Sverige. Det var tur att SÄPO kunde ingripa.

Tyvärr så missade man ”Hötorgsbombaren” det enda riktiga terroristhandling vi haft under de sista 8 åren. Det tyder på att SÄPO är underbemannat och har på tok för lite resurser. Det behövs några hundra till som i hemlighet sitter och avlyssnar våra telefoner.  Jag är övertygad om att det är absolut rätt väg att gå. Varför inte sätta in tillräckligt med folk så att alla telefonsamtal kan lyssnas av. Arbetet kan med fördel bedrivas hemifrån, på entreprenad, eller genom avlyssningscentraler i t ex Moldavien. Det skulle sänka kostnaderna avsevärt. Färdtjänstbeställningar sker via Moldavien och det fungerar bra. Varför inte utbilda hela Moldaviens befolkning i Svenska, för att använda dem för avlyssning av telefonsamtal?

Det kanske går att kombinera, färdtjänst och avlyssning. När de inte dirigerar ambulanser eller taxibilar så lyssnar dom av telefoner i Sverige. Då kan man kanske till och med finansiera verksamheten delvis med U-landsbiståndet.