Teknik & mekanik > Ljud & bild

Värde på dessa apparater?

(1/3) > >>

Ficklampan:
Häromdagen när jag "botaniserade" i kyrkans närradiostudio (nerlagd sedan ett antal år) hittade jag dessa "godsaker":

Kassettdäck:
Aiwa F350, relästyrt, renoverat med nya remmar och ny motor 1991
Akai GX-M30
Denon DRM-555

Skivspelare:
Hitachi HT-G2. Pick-up: "No-name", kanske Hitachis egen?
Yamaha P-220. Pick-up: CG-7700

Rullbandspelare (båda är sådana där gammla "skolbandspelare", med trähölje och grålackerad "topplåt", från någon gång på kanske 1960- eller 1970-talet, med en liten spak, i fyra "spår", som man manöverar bandspelaren med):
Tandberg B23 (för referensband)
Tandberg 14-41

Receiver:
Rank Arena R800

Radiodel:
Grundig T1850

Integrerad förstärkare:
Grundig V1850

Högtalare:
Grundig LB650 basreflex, basreflexöppning baktill

Mixerförstärkare:
Inkel MX991

Kompaktanläggning:
Philips 66 RH 837

Någon som känner till hur mycket de apparaterna är värda? Har de något större andrahandsvärde (Philipsanläggningen och Grundig-prylarna är nog inte så spännande...?)?

Några av de skulle pryda sin plats i min apparatsamling ;D... undrar om föreståndaren för secondhandbutiken jag jobbar låter sig "mutas" att ställa undan apparaterna tills kassan tillåter inköp ::)...

Tandbergbandspelarna ser exakt likadana ut, trots att de har olika beteckning. Någon som vet vad det beror på att de "heter" olika?

/Ficklampan

kikarbara:
Är inte värdet underordnat om de pryder sin plats i din apparatsamling?

Ficklampan:
Hej kikarbara!

Jo, absolut ;D! Det ekonomiska värdet, priset, på de här apparaterna är inte alls så stort som affektionsvärdet för mig. Men "i slutet av lönen" så finns det ju annat att prioritera... när jag förresten pratade med föreståndaren och hennes man (pastor i församlingen) idag om hur mycket de apparaterna är värda, i kronor räknat, svarade han att de apparaterna ska stå kvar i närradiostudion tills vidare. Vad han nu kan mena med det ::)... och vi som jobbar i butiken får inte ha "första tjing" på varorna vi säljer. Men om en vara inte har gått att sälja så lagrar vi den inte, utan tar undan den för att köra den till återvinningsanläggningen. Då brukar jag ta med den hem istället för att den ska förstöras.

Det är fortfarande en meter tomt utrymme upp till taket ovanför min stapel med stereoapparater som jag mer än gärna "fyller ut" med mera "klassiska skönheter" :D.

kikarbara:
=)!

Värde eller riktvärde rättare sagt, är för mig ibland helt underordnat  om det drar i min "måste-äga-tarm" såtillvida att det inte behöver vara attraktivt för någon annan än mig, jag vill självfallet inte betala överpris i onödan, (vilket man oftast inte gör på välgörenhetsloppisar) men köper jag hyggligt billigt blir värde för mig först intressant om jag köper för att sälja, och inte för att lägga till samlingen...

Kostar de några tior en hundring eller några,, så är det oftast inte så väsentligt heller om man inte hittar köpare till dem den dagen man har tröttnat på att spara, om man har köpt dem för egen del... man kan alltid skänka tillbaka till loppis om så skall vara.

Så om du köper för att lägga till samlingen, kolla på prislappen, är den rimlig och har du råd så är ev marknadsvärde helt ointressant. Så tänker i alla fall jag!

Skall jag däremot handla för att sälja så blir marknadsriktvärde intressant för då måste ju inköp, transport, moms, ev skatt, etc, helst ge lite klirr i kassan i förhållande till vad den kostar. Då blir problemet att hitta en köpare som är ntresserad av att köpa till det värdet jag tror att den har...

Ficklampan:
Precis, kikarbara!

Affektionsvärdet på sådana där gammla apparater är ju ofta långt långt högre än marknadsvärdet. Så kanske att mina apparater får "sällskap" om ett tag ;D.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion