Dietrecept skrev jag, det jag har i frysen är magert så det är också en bra diet efter helgerna det här.
Vad gör man med en bytta lingon i kylskåpet som man undrar om dom är på gränsen till att bli dåliga? (ska väl inte bli dåliga egentligen, innehåller naturligt konserveringsmedel, liksom hjortron)
Häller i stor kastrull med två liter vatten, en deciliter socker, puttrar godtycklig tid, rör lite, silar, får lingondricka, gott varmt också, måltidsdryck kyld utspädd 50/50 -så som denna sats råkade bli
Innehållet i silen blir till klappgröt. Häller ut i mindre kastrull, kokar upp, tillsätter mannagryn, kokar en kvart, häller över i margaretabunke ställer att svalna i kylen, vispas upp med elvispen så det blir ljust gammelrosa, in i kylen igen att koagulera lite, klart!
(en liten varning att vara för snål med lingonböset till klappgröten när man gör den på avsilat... eller rättare sagt inte spä ut det för mycket, den blev vattning för mej nu, man gör den ju egentligen på lingon, eller rårörda lingon, lingonsylt går säkert bra också)